Телефон 02 962 52 78

E-mail: office@sofinformproduct.com

         
           
           
Качество и коректност
facebook-button

ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

В сила от 25.05.2018 г.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

robot-for-stroke-rehabЕкип от европейски дизайнери създали роботизирана ръкавица, за да помогнат на пациенти прекарали инсулт да се възстановяват по-бързо у дома.

SCRIPT Project (Контролирана грижа и рехабилитация на личния Tele-робот) дава два прототипа. С помощта им се раздвижва ръката, както и помага на движението на китката. Това става след като първо е направено записване и наблюдение на способността на човек да изпълнява определени задачи.

Устройството е предназначено да даде възможност на пациентите да продължат процеса на рехабилитация в домашни условия, ако в процеса на рехабилитация в клиниката е приключил. Надеждата е, че пациентите ще постигнат по-добри резултати при лечението у дома и по-бързо възстановяване!

Д-р Farshid Amirabdollahian, старши преподавател от катедрата по адаптивни системи в университета в Хертфордшир в областта на информатиката, който координира проекта, каза: “Това е проект-ориентиран към терапията у дома за пациенти прекарали инсулт. Нашата цел е да се даде възможност на хората да практикуват у дома и да постигнат резултати в раздвижването. Ние тествахме устройството върху 30 пациенти и е установено, че ако хората практикуват у дома, средно около 100 минути на седмица, се показват подобрения във функционалността на ръката. “