Телефон 02 962 52 78

E-mail: office@sofinformproduct.com

         
           
           
Качество и коректност
facebook-button

ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

В сила от 25.05.2018 г.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

pedros-wheelchairВ днешно време много хора, независимо по каква причина, са принудени да използват инвалидна количка за придвижване.

Много заболявания на мускулите и ставите могат да увредят и двете ръце и  да направят неефективно използването на традиционните инвалидни колички. За хора като Педро, едно момче на петнадесет с вродена артрогрипоза, която нарушава и ограничава подвижността на крайниците дори използването на електрическа инвалидна количка, е невъзможно, заради нейният техния размер и тегло. Момчето не може да се справя с всичко, при него напълно отсъства хващащата функция на китката. Въз основа на това, студентите от Университета на Райс (Тексас, САЩ) са разработили уникална инвалидна количка за него.

Столът работи подобно на тренажор: чрез натискане на педалите закрепени на двете страни на колелата, предават силата и колелата се завъртат.  Вижте видео клипа за по – голяма нагледност!

Човекът просто натиска педала силно или слабо, в зависимост от това дали иска да се предвижва бързо или бавно. Видеото разказва историята на създаването на този стол. Видео на английски език, но не е задължително да знаете езика, за да се разберте какъв е принципа на действие.

Ние можем да бъдем само щастливи за Педро и се надяваме!